<Tala med Mariann.php> om förlaget ALIDA BOK och dess utgivning

Tala med Mariann om förlaget ALIDA BOK

porträtt


Mariann Andersson är förlaget ALIDA Bok:s chef och grundare. Vill du fråga om våra böcker, Månadens dikt mm maila då till henne. Klicka här.

Har du ett manus som du vill skicka in? Tyvärr kan vi inte ge ut några böcker i dessa kärva tider. Men om du vill försöka bli antagen som Månadens Skald kan du skicka in dikter. Bäst är att skicka dem med e-post, men du kan också sända med den vanliga posten till ALIDA BOK, Norrtäljegatan 29, 753 27 UPPSALA. Läs mer om Månadens dikt nedan.

Du kan också ringa till Mariann på telefon 073 - 664 35 41.


Alida Bok ger ut feministisk litteratur, livsåskådning, filosofi och poesi. Förlaget startade redan 1969 och är därmed Sveriges äldsta nyfeministiska förlag. I början hette det Alida Bokservice.

Vill du veta mer om Alida Bok:s utgivning, klicka här! Vi har inte så många titlar men det rör sig ibland om böcker som kanske inte är så lätta att få tag i på annat håll.

Titta också in på vår hemsida.

Ett viktigt inslag i Alida Bok:s verksamhet är Månadens Dikt. Här får unga, ofta okända skalder en chans att publicera sig. Glädjande många skickar in dikter, så konkurrensen är hård. Och lönen är "bara" äran. Marianns syster Berit Isakson har huvudansvaret för Månadens dikt.

I vårt diktarkiv hittar du ett hundratal dikter skrivna åren 2002-2010 av skalder från hela landet och i alla åldrar och sinnesstämningar.

Alida Bok arbetar nu med en nyutgåva av Det kvinnliga tänkandets betydelse av Mariann Andersson. Den kommer att innehålla en kritisk analys av regissören Ingmar Bergmans feminism.

Läs mer om Alida Bok i den feministiska föreningen Sonjas intervju med Mariann Andersson och på Bengt Eurenius hemsida.

Också i det nystartade Feministbiblioteket kan du hitta en hel del information om våra och andra feministiska böcker och om feminism och kvinnofrågor överhuvud taget. Rekommenderas! Här har du en länk: Feministbiblioteket.

ALIDA BOK säljer främst böcker via Internet. Vår utgivning är inte särskilt stor. Du hittar alla böckerna här.


Hälsning från mitt liv

Skalden Sonja Anderssons var syster till Berit Isakson och Mariann Andersson. Hennes liv var tragiskt. Det framgår av diktsamlingen Hälsning från mitt liv, som är hennes avsked till livet. Läs mer om henne på denna länk: Hon var en föregångare.

Läs också gärna bloggen Feministiska blomster. Där kan du läsa lite av varje. Den har just blivit uppdaterad.


Sidan skapad 2010-02-04. Ändrad 2010-02-10. © Copyright Alida Bok, Uppsala.